19.06.20

21 червня - День медичного працівника


   
У третю неділю червня, за багаторічною традицією, жителі України, медсестри і лікарі, працівники установ охорони здоров’я відзначають своє професійне свято - День медичного працівника. Приймають щирі подяки, поздоровлення і теплі слова.

   Підстава: Указ Президії Верховної Ради СРСР від 01.10.1980 N3018-Х «Про святкові і пам’ятні дні», в редакції Указу Президії Верховної Ради СРСР від 01.11.1988 N9724-XI «Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові і пам’ятні дні». Акушери, фельдшери, санітари і лаборанти медустанов, що одягають білі халати, незамінні помічники лікарів, щорічно святкують це свято з глибокою повагою. В Україні святкування Дня медичного працівника в третю неділю червня закріплене Указом Президента України № 281/94 від 03 червня 1994 року.
   Нагадаємо, що в перший понеділок жовтня відзначається Міжнародний день лікаря, а Всесвітній день медичних сестер проходить 12 травня.

Дорогі медпрацівники, бажаємо вам міцного здоров’я, тому що і наше здоров’я в цьому випадку буде під вашим надійним захистом! 
Щастя вам і вашим родинам!

Немає коментарів:

Дописати коментар