22.04.20

34-річниця аварії на Чорнобильській АЕС.


26 квітня 1986 року о 1 год. 23 хв. на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний хімічний вибух, який спричинив руйнування частини реакторного блоку і машинного залу.





Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, члени Ваших родин!

    Минуло 34 роки від дня однієї з найбільших катастроф України — аварії на Чорнобильській АЕС, аварії, до якої ніхто не був готовий. І так сталося, що саме ліквідатори стали першими, хто кинувся на приборкання радіаційної стихії ціною власного здоров’я та життя.

    І для того, аби відзначити подвиги цих людей Указом Президента від 10 листопада 2006 року 14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

    Тож щороку саме в день завершення будівництва саркофага над четвертим блоком АЕС ми вшановуємо відважних ліквідаторів, які є поруч з нами, і вклоняємося пам’яті тих, хто відійшов у небуття.

    Висловлюємо щиру подяку за Ваш неоціненний подвиг, героїзм і мужність. Ви відважно кинулися до боротьби, аби усунути наслідки аварії, не чекаючи ні нагород, ні відзнак, почасти навіть не усвідомлюючи усієї небезпеки, на яку наражалися.

   Ми у невідплатному боргу перед Вами.

   Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС бажаємо Вам і Вашим близьким міцного здоров’я, терпіння, щастя та усіх благ. Нехай сонце зігріває вас своїм теплом ще багато-багато років!





Немає коментарів:

Дописати коментар